Next Venue

Bijzondere evenementenlocaties voor ontmoetingen die ertoe doen

Stuk voor stuk unieke venues met een verhaal

Bij Next Venue boek je niet slechts een locatie voor je bijeenkomst of event, je kiest voor beleving. Welke locatie je ook boekt, je bent altijd zeker van een unieke venue met een verhaal. “Het merendeel van onze venues zijn gevestigd in mooie monumentale panden, die we een tweede leven gegeven hebben. Het zijn locaties met ontzettend veel karakter, waar je weinig nodig hebt om een goed event neer te zetten”, vertelt Anne de Waal, Marketing Manager bij Next Venue.

Denk aan kastelen met historische grandeur, De Rijtuigenloods die tot de verbeelding spreekt, landelijke hoeves met rust en ruimte, een congreslocatie met hotel midden in de natuur en meer… Next Venue stelt niet teleur. Het verhaal is bij iedere locatie op geheel eigen wijze en tot in detail doorgevoerd. Zodat je bezoek zorgt voor ervaringen en ontmoetingen die inspireren.

Het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland

Als er een venue is die het toonbeeld is van de ambitie van Next Venue, is het de Midden Nederland Hallen. Anne: “Bij het openen van een nieuwe locatie wegen we de mogelijkheden van renoveren en nieuwbouw tegen elkaar af. We gaan voor de meest duurzame optie. De Midden Nederland Hallen is het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland.” Ook bij de venues die gevestigd zijn in monumentale panden spelen de verschillende duurzaamheidsfacetten een rol. “We renoveren en moderniseren, maar verliezen daarbij nooit het historische karakter uit het oog en werken waar mogelijk circulair. We namen bijvoorbeeld een bestaande kas over van de Floriade, waar we bij de Midden Nederland Hallen onder andere een restaurant in vestigen”, vertelt Anne.

De Rijtuigenloods
Midden Nederland Hallen

Altijd een duurzame keuze

Het duurzame karakter van Next Venue vind je niet alleen terug in de manier waarop ze hun venues (ver)bouwen. Ze kijken ook hoe ze hun locaties kunnen verduurzamen door zelf energie op te wekken, te werken met warmtepompen en door te verwarmen en koelen met behulp van bodemtemperatuur. Anne: “Een deel van onze venues is daardoor energieneutraal en gasvrij. Zelfs de historische monumenten zijn verrassend energiezuinig. Ook op het gebied van het terugdringen van transport en afval hebben we mooie stappen gezet. We kopen bijvoorbeeld graag in bij lokale boeren, bakkers en brouwers. Duurzaam én smaakvol. Next Venue is altijd een duurzame keuze.”

De juiste locatie voor iedere bijeenkomst

Iedere locatie van Next Venue heeft iets bijzonders. De kastelen en de hoeves lenen zich bijvoorbeeld goed voor kleine zakelijke bijeenkomsten. Waar je enerzijds voor karakter kiest, en anderzijds voor rust en ruimte. Anne: “Hoe gaaf is het om een productpresentatie te organiseren in de karakteristieke ruimtes van een kasteel? Of om de mogelijkheden van de hoeves volop te benutten en neer te strijken in de tuin?  De Werelt is een locatie met een heel ander karakter, maar minstens zo geliefd. De locatie heeft een prachtige ligging midden in het bos. De rust van de natuur trekken we naar binnen, terwijl we gasten stimuleren om voor hun bijeenkomst en event juist naar buiten te gaan. De locatie leent zich daar zo goed voor. De Werelt beschikt ook over een hotel, ideaal voor meerdaagse bijeenkomsten. Hier vind je allerlei elementen die verrassen en niet standaard zijn, zoals een atelier en een bioscoop.”

Ervaringen en ontmoetingen die inspireren

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij het team van Next Venue. Anne: “We vinden het belangrijk dat gasten zich welkom voelen, al vanaf het eerste contact. Als je één ding wilt, is het gasten blij maken en hen met een goed gevoel naar huis laten gaan. Een blijvende indruk achterlaten door te faciliteren in ervaringen en ontmoetingen die inspireren. Het verrassen van onze gasten kan zitten in hele kleine alledaagse dingen. Maar ook in het bieden van unieke concepten zoals de ‘tasting experience’ bij de Mauritskazerne. Een 360o beleving die letterlijk alle zintuigen prikkelt. Ook dat is Next Venue.”

De Werelt
De Mauritskazerne