Vermaat Events

Culinaire ervaringen waarmee je opvalt

Eventcatering dekt de lading niet, wanneer we het hebben over wat Vermaat Events je te bieden heeft. Je kunt namelijk rekenen op culinaire ervaringen waar je u tegen zegt! Op meer dan 50 locaties door heel Nederland verzorgen ze meer dan 8.000 events per jaar. Daarmee zijn ze ook met recht een logistiek powerhouse te noemen. 

Van bedrijfscateraar tot culinaire entiteit

Het is mooi om te zien hoe Vermaat Events ontstaan is vanuit pure passie voor het vak. Moederbedrijf Vermaat Groep begon in 1978 als delicatessenwinkel en groeide uit tot specialist in horeca op maat. In 2006 ontstond het label Partyservice. Vanuit een centrale productiekeuken ondersteunde deze afdeling zakelijke evenementen op verschillende locaties van de Vermaat Groep. Daarnaast verzorgden ze voor vaste opdrachtgevers ook partyservice op andere locaties. In 2018 nam Vermaat het label Food Fantasies over, waarmee ze zich richtten op exclusievere events voor een high-end doelgroep. In 2024 zijn deze twee labels samengevoegd onder één naam: Vermaat Events.

Groot en groots

Vermaat Events blinkt uit in uitvoering, niet gek wanneer je alleen al kijkt naar hun trackrecord! Het zijn niet de minste merken die Vermaat Events in de portefeuille heeft. Ze verzorgen bijvoorbeeld de VIP catering en private lounges tijdens de KLM Open en de Dutch Grand Prix. “We zijn ingericht op grote bezoekersaantallen en daarmee een logistiek powerhouse. Naast het draaien van grote high-end events, zijn we ook groots in wat we doen. Dat betekent dat geen uitdaging te groot is en geen detail te klein. Het draait om een sublieme beleving, om de food experience die we conceptmatig toepassen. Om een grootse impact te maken, hoeft je event niet groot in omvang te zijn. Dat is het mooie, voor iedere opdrachtgever en ieder event creëren we een geheel eigen culinaire beleving met een twist”, verduidelijkt Romy Alberts, Marketeer bij Vermaat Events.

Met een sparkle en een twist

“Wat we doen, doen we vol overgave. Collega’s binnen Vermaat Events vinden het stuk voor stuk heerlijk om in dit vak te werken. De passie voor eten en drinken en het neerzetten van mooie concepten zie je bij iedereen terug”, vertelt Romy. “Onze medewerkers hebben een sparkle en dat werkt aanstekelijk. Ons team wordt enthousiast van iets heel gaafs neerzetten, vooral omdat het iedere keer weer maatwerk is waarvoor we in het DNA van onze opdrachtgevers kruipen. Culinaire concepten met een unieke touch is de signatuur van Vermaat Events. Dat maakt het extra leuk en speels. Dan zie je dat medewerkers hun passie en enthousiasme feilloos weten over te brengen op onze opdrachtgevers en hun gasten.”

Unieke locaties voor jouw event

Ook de locaties van Vermaat Events benadrukken de diversiteit in wat mogelijk is. Romy: “We bieden echt een prachtig totaalplaatje, waarmee we in staat zijn om de gasten van onze opdrachtgever omver te blazen met smaak, sfeer en sensaties. De juiste locatie speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Met meer dan 50 locaties bieden we veel. Van stedelijk tot natuurrijk en alles daartussenin.” Met slechts een blik in de locatieportefeuille zie je al dat je bij Vermaat Events niet alleen goed zit voor culinaire belevingen, maar ook voor unieke decors voor je events. Denk aan Artis, het Stedelijk Museum, Circuit Zandvoort en Naturalis.

Classy, Catchy & Responsible

“We willen onze opdrachtgevers en locaties blijven inspireren. Daarom brengen we jaarlijks ons EventMgzn. uit, met flink wat pagina’s aan inspiratie. Met de laatste trends, het leukste eten en drinken, unieke ideeën, event cases en event locaties. We willen mensen laten zien wat je met culinaire excellence kunt bereiken. Vooral wanneer je een beetje buiten de lijntjes durft te kleuren en met een event een statement durft te maken”, aldus Romy. Vermaat Events doet niet aan ‘u vraagt, wij draaien’. Ze gaan graag een partnership aan met opdrachtgevers om samen impact te maken en mensen te verbinden met eten en drinken. “Gasten verbluffen en in het zonnetje zetten is altijd het uitgangspunt. Daar dragen onze customized culinaire concepten aan bij. Maar we gaan verder. Events organiseren we op een verantwoorde manier. We bieden bijvoorbeeld netto positieve diners aan. Dat maakt onze dienstverlening een prachtig totaalpakket. Classy, Catchy & Responsible”, vult Romy aan.